Mjällåns fiskevårdsområde

FISKE I NATURSKÖN MILJÖ
 
Viksjö, Ångermanland
 

köP DITT

fiskekort

AKTUELLT JUST NU

2020-12-05

Mjällån har hängt upp adventsprydnaderna


 

Nya tillsynspersoner i Mjällåns Fiskevårdsområde

Efter utbildning har fem nya tillsynspersoner förordnats av länsstyrelsen för Mjällåns Fiskevårdsområde. De kommer att kontrollera att fiskekort finns, att fiskebestämmmelser etc följs inom fiskevårdsområdet. Eftersom samtliga är intresserade fiskare kan de också bidra med tips och råd vid fisket.

Möt dem med respekt, de gör detta ideellt och för vi alla ska få uppleva ett bra fiske.


Läs protokollet från årsstämman 2020 här:

Sida 1 och 2 

 


Nu kan rödingfisket från isen på Lalamp börja!
Uppdatering 28/11: Nu kan vi säga att det är ok att fiska från isen på Lalamp som var ca 7cm den 28/11. Men håll er nära land och var försiktiga, ha isdubbar tillgängliga och fiska inte ensam. Kul att se ca 12-15 fiskare på plats under söndagen och rödingen var på hugget. Ses där!

Ca 200 kg rödning sattes in i tjärnen för en tid sedan och de håller en medelvikt på 0,5 kg.

Parkering kan nu ske i mån av plats närmare vägkorsningen vid tjärnen – men på säkert avstånd från vägbanan. Fortfarande sker mycket tung trafik med dumpers, där sten kan lossna från lasten. Så parkera på behörigt avstånd från trafiken längs vägen! Och var försiktig vid korsning av vägen!

Fiskekort finns via Fiskekort se, Swisch nr 123 504 86 57 (ange aktuellt fiskedatum och fiskevatten). Tänk på att mobiltäckningen är dålig vid tjärnen, så lös kort innan du kommer dit. Fiskekort finns även hos bl a Fiskebiten, Gulf Södra vägen, Gulf i Sörberge och hos Mats & Nostalgi. Ökad kontroll av fiskekort kommer att ske. Tre fiskar/fiske kort!.

Mjällån
Lalamp fiske

Våra fiskevatten, regelverk och områdeskarta

Mjällåns fiskevårdsområde bjuder på ett flertal fiskevatten med varierat innehåll.  "Huvudnumret" är kanske Mjällån med dess havsöring. Men även fiske efter gädda, abborre ges i ett flertal vatten. I några tjärnar erbjuds Put & take efter regnbåge och röding.

Fiskevård
 

Att vårda våra fiskevatten är en viktig del i fiskevårdområdets arbete. Vi utför bl a biotopvårdande åtgärder och försöker förbättra flodkräftans livsvillkor. 

 

Fångstrapporter sedan 1995
 

Vi har sedan 1995 sammanställt listor på de fångster av havsöring vi känner till! Uppgifterna bygger på rapporter direkt ifrån de som fiskar. 25 år senare så fortsätter vi att fylla på listan..

 

Utsättningar
 

Vi har vid ett flertal tillfällen gjort utsättningar av  havsöring i  för att förstärka beståndet i Mjällån. Röding och regnbåge sätts ut i tre tjärnar för put & take-fiske. Utsättningar av flodkräfta sker för att skapa nya biotoper för denna hotade art.

RAPPORTERA DIN FÅNGST

HAVSÖRING I MJÄLLÅN

 
Viksjö, Ångermanland